söndag 31 januari 2010

Jag har inte gått i ide!!!

Som ni har märkt har det varit dåligt med uppdateringar i bloggen på sista tiden. Tiden har gått åt till annat. Förra helgen började vi riva ner gammal väv i hallen här hemma. När vi kom till murstocken upptäckte vi att det dolde sig mögel under väven. Anticimex kom hit och gav oss råd om vad vi skulle göra. Som tur var verkar det bli en ganska smidig lösning. Vi har fått ägna all ledig tid till att fixa med detta men misströsta inte. Pysslet återkommer, då förhoppningsvis med Alla hjärtans dagskort. Leverans från USA med minialbum och tidningen Cards är också på väg. Ha det bra så länge och tusen tack för alla fina kommentarer!

söndag 17 januari 2010

Altrad batterilåda


Här har jag altrat en låda för att förvara batteri "på väg till" återvinningscentralen i av en mjölmixkartong. Det är mitt bidrag till Svensk scrapbookings månadsutmaning "alter". Kolla gärna in deras sida, länk finns bland mina favoritsidor. Pappren till batterilådan kommer från MME Tres jolie.

Mitt bidrag till Handarbetas tävlingHandarbeta har en rolig tävling där man ska altra något, vad som helst. Kolla in deras blogg, där finns massor av fina alster att titta på. Länk finns bland mina favoritsidor. Så här blev mitt bidrag till deras tävling. Det är sällan jag försöker mig på att altra men det var kul så det blir nog fler gånger.

torsdag 14 januari 2010

Hoppa till stjärnornaÅh...det är så svårt att ta bra bilder i det här dåliga vinterljuset. Här har jag gjort en LO av ett favoritfoto. För en gångs skull tänkte jag försöka mig på en annan stil än den jag brukar ha. Jag har försökt göra en lite tuffare variant. Först la jag utstansade stjärnor på det vita pappret och sprayade hemgjord glimmer mist över. Då fick jag en schabloneffekt. Sedan stansade jag ut stjärnor i samma färg som fotomattan och klistrade fast. Bokstäverna, Chick-a-dee, har fått en omgång crackle accent på sig. Runt fotomattan har jag stämplat svirlar.

tisdag 12 januari 2010

Från mitt hjärta till dittHär har jag gjort ett kort med söta Laurie skunk från Greeting farm, textstämpeln är från Magnolia och det mönstrade pappret är MME the Merry days of Christmas. Jag har chalkat kanterna med Fluid chalk cocoa och rosorna med Fluid chalk brown. Rosorna är sprayade med Glimmer mist och har även fått lite stickles på sig.

Cuttlekids och blommorDe här söta diesen från Cuttlekids landade i brevlådan idag. Jag har tänkt att använda dem till födelsedagskort.

Förutom scrappandet är jag väldigt förtjust i blommor och trädgård. I brist på trädgårdsarbete får jag pyssla med de jag har inne. En av mina orkidéer blommar nu. Visst är den fin.

söndag 10 januari 2010

Beställningskort


Här har jag gjort ett stafflikort med söta Bug i kruka från hänglar. Jag har använt massor med glimmermist på blommorna men tyvärr syns det inte på bilden.

onsdag 6 januari 2010

Ett dopkort till


Här kommer ett dopkort till. En pojkvariant av ett dopkort som jag har gjort tidigare. Alfabetet är nyköpta Qk Snow day.

Dopklänningskort


Här har jag försökt mig på att göra ett dopklänningskort. Mallen hittade jag på nätet, kommer tyvärr inte ihåg på vilken sida. Det var lite trixigt att få till ett "pojkkort", jag är inte riktigt nöjd med detta. Men men...övning ger färdighet. Det hade nog varit enklare att göra en "flickig" variant med rosor och pärlor.

Min lussekatt


Jag har ett liv utanför pysslet också... Jag delar huset med tre katter Aurora, Müsli och Maräng. Aurora är en Maine coon och de andra är vanliga bondkatter. Riktiga kelgrisar alla tre. Här är Aurora.

måndag 4 januari 2010

Nya alfabet

Idag damp det ner två nya Qk-alfabet i brevlådan, Haunted och Snow day. Jag beställde dem från den amerikanska sidan Scrapyland. Det gick på drygt femhundra inklusive frakten och var här på ungefär en vecka trots alla helgdagar. Jag rekommenderar alla scrappare där ute att göra ett besök på den sidan. Jag kommer definitivt att beställa mer därifrån. Tack Miriam för tipset!!!

söndag 3 januari 2010

Minipysselträff

Idag har jag och kompisen Lena haft en minipysselträff. Supertrevligt! En hel del stämplande blev det så nu har jag ett gäng nya figurer som väntar på färgläggning. Vi testade även att göra egen glimmermist av vatten, distressink och perfect pearl. Det verkade funka jättebra.