torsdag 29 juli 2010

Ny TGF stämpel


Hej på er!

Regnet öser ner. Visst är det ljuvligt! Perfekt pysselväder. Idag har jag gjort ett födelsedagskort till dotterns pappa som fyller 40. Ett perfekt tillfälle att testa nyaste stämpeln. Den här coola killen kommer från The Greeting farm och är färglagd med promarkers. Papper av okänt ursprung förutom det prickiga som kommer från MME.

tisdag 27 juli 2010

Kort till nyfödd tösIdag har jag gjort ett kort till en nyfödd flicka, beställt av en kollega. Det var roligt att göra något annat än födelsedagskort. Det prickiga pappret är från Panduro, de övriga tror jag är från Basic grey men jag är osäker. "En flicka" är utstansat med QK Chick-a-dee. Stämpeln är en äldre Magnolia, färglagd med Promarkers. Rosenknopparna är från Inky wings, de övriga rosorna från Wild orchid crafts och den vita blomman från Panduro. På blommorna har jag använt Stickles crystal. Den aprikosa blomman och hattnålen kommer från ett Creative club-paket. Fjärilen tror jag kommer från Stellas. På papperskanterna har jag använt Edge scraper.

måndag 26 juli 2010

Kort till Carina


Idag har jag gjort ett kort som min kollega ska ge bort till en av sina vänner. För en gångs skull så blev kortet som jag hade tänkt. Stämplarna kommer från Magnolia. Den här Tilda-stämpeln tycker jag verkligen om. Bakgrundspappret med rosor på kommer från Panduro och notpappret från Inkido. På kanterna använde jag fluid chalk Chestnut roan och edge scraper. Fjärilen kommer även den från Panduro. Texten stansade jag ut med QK Ginger.

söndag 25 juli 2010

Min shabby chic balkong

Jag tycker mycket om Shabby chic-stilen då det gäller inredning, kläder och pyssel. Slitet och nött är vackert. Jag har pysslat med lite annat än scrapbooking och kortmakeri på sista tiden. Vi har en tråkig balkong som vi nästan aldrig använder. Nu har jag gjort ett försök att få den lite mysigare. Golvet behöver en omgång färg men det får vänta ett tag. Möblerna har jag målat vita. Orkidén har fått flytta ut. Jag har läst någonstans att det främjar blomningen med temperatursänkningen som blir på natten. Hoppas kan man alltid. Inga dynor och eller fikautrustning blev det idag, det är bara 13 grader här. Brrr! Min Krasse har jag planterat i en gammal konserveringsapparat. Så kom den till användning också, det trodde jag aldrig.


torsdag 22 juli 2010

Ändrar design igen

Hoppas att ni står ut med att bloggen ändrar utseende ibland. Jag håller på att känna mig för om den här passar mig. Kram på er!

onsdag 21 juli 2010

Jul...mitt i sommaren
Idag har jag scrappat en julig LO. Det kändes lite fel att göra det mitt i sommaren. På fotot ser ni min son när han firar sin första Lucia på förskolan. Visst är han go! Pappret från Studio Light scrappade sig nästan själv. Jag har klistrat på lite remsor av spets och satt halvpärlor i svirlarna. Jag har använt en edgescraper på fotot och fotomattan. Titeln är utstansad med QK Paper doll. Jag har klämt ut lite stickles Crystal på bokstäverna.

måndag 19 juli 2010

I min trädgård

Jag tycker mycket om att greja i min trädgård. Det är avkopplande på något vis. Lyckan är att få skörda det man sått. I år har vi gjort en odlingsbänk av pallkragar, där växer det så det knakar. Där har vi bl a gul squash och sockerärtor. Jag tycker även mycket om "Mormorsblommor" som Krollilja, Pioner och Stormhatt. Malvor är säkert ogräs för vissa men jag tycker att de är jättefina.

lördag 17 juli 2010

Två kort på samma dag


Oj, den här gången var jag så snabb att fotografera att inte ens glimmermisten hann torka. Två kort på samma dag, barnen höll sams idag. Det här färgglada kortet blir nog ett födelsedagskort. Stämpeln är söta Dahlia från The Greeting Farm, färglagd med Promarkers. Alla blommor kommer från Wild Orchid crafts. De är sprayade med glimmermist och har fått lite diamondstickles på sig. Det blommönstrade pappret är June bug från Basic grey. Blommorna som jag har som bakgrund åt stämpelmotivet har jag stansat ut med Spellbinders.

Grabbigt kort


Här har jag försökt mig på att göra ett lite mer grabbigt kort. Stämpeln är från The greeting farm. Färglagd med promarkers. Pappren har jag fyndat i min skräplåda och vet inte vart ifrån de kommer. Kanterna har jag chalkat med Cat´s eye fluid chalk dark brown och chestnut roan.

onsdag 14 juli 2010

Pysselloppis

Ikväll är det pysselloppis på Persbergs friskola 18-20. Du kan både köpa och sälja.Konstigt nog brukar man komma hem med mer än det man kom dit med. Denna gången ska jag inte vara med men en pysselkompis har med saker från mig till försäljning. Det som inte jag gillar färger på kanske faller någon annan i smaken. Imorse var jag på en egen loppis hos grannen som ska sluta pyssla. Jag gjorde massor av stämpelfynd, Magnolior, hänglar och en hel del textstämplar. Här ska pysslas.

tisdag 13 juli 2010

Bara måsteJag bara måste lägga in foton på två godingar, vår katt Aurora och lånehunden Nelly. Så underbara!

Dagens kortIdag har det varit ca 30 grader här och kvavt som bara den. Puh! Jag trotsade värmen och bakade frukostfrallor och kladdkakemuffins. Under eftermiddagen började det mullra och sedan kom det efterlängtade regnet. När barnen hade somnat var det dags för lite kortmakeri.
Kort nr 1 blev ett förklädeskort. Kul att testa på något annat. Mallen hittade jag på nätet, tyvärr vet jag inte vilken sida. Pappren är Maja design.

Kort nr 2 blev ett kort till skogsbonden Henry som fyller 60 år. Pappren fyndade jag i skräplådan, det med blommor på är MME men de övriga vet jag inte tillverkarens namn på. Traktorn ropade jag in på Tradera och jag vet inte vilken dies den är utstansad med. Siffrorna är utstansade med favoriten QK Snowday.


Jag vill tacka för alla era goa kommentarer, de värmer verkligen. Fortsatt trevlig sommar på er alla.

torsdag 8 juli 2010

Till brudparet


Idag har jag gjort ett ganska stilrent bröllopskort. Jag har använt mig av enfärgat papper, embossat det i en die från QK och glittrat på det med stickles. Nedtill har jag använt en Martha Stewartpunch. Stämpeln kommer jag tyvärr inte ihåg vart jag köpte.

måndag 5 juli 2010

Stjärnkort


Idag har jag gjort ett födelsedagskort. Bakgrundspappret är från Panduro(gammalt). Kakservetten har jag köpt på Ljuva änglar, hattnålen är från Stellas, bandet och halvpärlorna från Inkido och rosorna från wildorchidcrafts. Stjärnan har jag klippt ut i wellpapp, dragit med en guldfärgad stämpeldyna på och sprayat glimmermist över.

torsdag 1 juli 2010

Månadens bidrag till scraputmaningen


Den här gången var det min tur att fixa en skiss till scraputmaningen. Jag har inte gjort så många skisser så det var en rolig utmaning. Sen var det dags att börja scrappa.Jag valde ett foto på dottern från midsommar 2009. Alla papper kommer från Maja design. Blommorna och tårtpapper är från Ljuva änglar. Blommorna sprayade jag med glimmermist och duttade även på lite stickles. Fjärilarna är från Panduro. Även dem fick lite stickles på sig samt fluid chalk. Halvpärlorna tror jag är från Inkido. Texten är stansad med Qk Chick-a-dee.